Αναρτήθηκε από: kousta | 03/06/2011

Επιστολή προς το Δήμο: Άμεση καθαριότητα των ακτών του Υδροβιότοπου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

Ένας από τους σκοπούς της σύστασης μας είναι η προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής του Δήμου και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πάνω σε αυτό το θέμα. Έχουμε την τύχη να βρίσκεται στην περιοχή μας ένας από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Καθημερινά δέχεται πολλούς επισκέπτες, από μαθητές σχολείων έως και ενήλικους τουρίστες. Είναι επίσης τόπος περιπάτου για πολλούς κατοίκους αλλά και περαστικούς.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια τόσο οι ακτές του υδροβιότοπου όσο και της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας έχουν μετατραπεί σε νεκροταφείο βαρελιών των μυδοτροφείων . Το θέαμα που αντικρίζει κάθε επισκέπτης στο παρατηρητήριο του υδροβιότοπου είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το έγγραφο μας.
Θεωρώντας ότι ακτή δεν είναι μόνο η παραλία που κάνουμε μπάνιο, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε αυτό το κληροδότημα της φύσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πρακτικές των προηγούμενων ετών με εθελοντικούς καθαρισμούς δεν έφερε ουσιώδεις λύσεις στο πρόβλημα αυτό.
Η πρότασή μας είναι πρώτα η περισυλλογή των βαρελιών και άλλων σκουπιδιών (κρυστάλλια ,δίχτυα) που ξεβράστηκαν στις παραλίες, σήμανση των βαρελιών κάθε μυδοτρόφου με ένα διακριτό κωδικό αριθμό που θα εκδώσει ο Δήμος ή το λιμεναρχείο. Με αυτόν τον τρόπο κάθε μυδοτρόφος θα είναι υποχρεωμένος να περισυλλέγει τα βαρέλια του. Σε περίπτωση που δεν τηρούν αυτήν την υποχρέωσή τους να πληρώνουν ένα αντίτιμο στο Δήμο ( μέσω της εφορίας) για να έχει ο Δήμος την οικονομική ευχέρεια για την περισυλλογή.

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνουμε στις 24 και 25 Ιουνίου με το παραδοσιακό έθιμο του Κλήδονα το αίτημα μας για άμεση καθαριότητα των ακτών γίνεται επείγον. Η όλη διαδικασία του εθίμου , φέτος θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κοινοτικού πάρκου της Νέας Αγαθούπολης και θα καλυφθεί από το αγγλικό τηλεοπτικό κανάλι I.T.V. για την εκπομπή «Άνθρωποι και τόποι» με σκοπό την προβολή του δήμου μας και των εθίμων του στο εξωτερικό. Προκειμένου να μην εκτεθούμε λόγω της εκτεταμένης μόλυνσης των ακτών από τα βαρέλια , τα κρυστάλλια και τα δίχτυα, παρακαλούμε να προβείτε στην αποκομιδή των σκουπιδιών αυτών το συντομότερο δυνατό.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Ο.Ν.Α.Μ. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΑΘΩΝΕΣ»

ΣΚΟΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΜΟΥΚΑΡΗ ΒΑΣΩ

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: