Αναρτήθηκε από: kousta | 14/12/2013

Εγγραφή μελών 1,25 Ευρώ το μήνα

Στην προσπάθεια του Συλλόγου να μπορέσει να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του ύπηρξε απαραίτητη η εγγραφή μελών για τρεις κυρίως λόγους.
Πρώτα από όλα η παρουσία πολλών μελών σε ένα Σύλλογο δίνει δύναμη στο Σύλλογο και διάθεση για συλλογική εθελοντική δράση ,βελτίωση των συνθηκών άθλησης ,δυνατότητα πολυφωνίας ,αλληλοβοήθειας, υποστήριξης .Αυτοί που ασχολούνται άμεσα με το Σύλλογο ,παίρνουν δύναμη και κουράγιο από τα υπόλοιπα μέλη να συνεχίσουν το ανιδιοτελές τους έργο για το καλό του Συλλόγου.
Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι μέσα από τη συλλογική προσπάθεια καλλιεργείται ένα κλίμα συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στα μέλη που προσπαθούν για κάτι κοινό.Τα μέλη αποκτούν σχέσεις μεταξύ τους ,μυούνται στην εθελοντική δράση , αποκτούν συλλογική συνείδηση ,δείχνουν το δρόμο και στους νεότερους μαθαίνοντάς τους να σέβονται, να αγαπούν και να φροντίζουν οτιδήποτε απολαμβάνουν.
Ένας τρίτος λόγος είναι η οικονομική ενίσχυση που προσφέρουν τα μέλη στο Σύλλογο με την εγγραφή τους ,καθώς ένας αθλητικός Σύλλογος έχει ανάγκη από οικονομική βοήθεια ,ώστε να προσφέρει τα απαραίτητα στους αθλητές του.Στην περίπτωσή μας μπάλες ,καλάθια ,φιλέ ,σκούπες,λάμπες για τους προβολείς ,διοργανώσεις αγώνων,χρώματα για βάψιμο, μπλούζες για τους αθλητές ,οργάνωση γιορτών και άλλα.
Καθώς τα γήπεδά μας ανήκουν στο δήμο ,εμείς αιτούμαστε και αποκτούμε δικαίωμα χρήσης με την υποχρέωση να φροντίζουμε το χώρο και τις εγκαταστάσεις.Μπορεί οποιοσδήποτε να τα χρησιμοποιήσει για να αθληθεί γιατί είναι ένα δημόσιο αγαθό ,που όμως αν δεν υπήρχε ο Σύλλογος θα ήταν σε άθλια κατάσταση ,εγκαταλελλειμμένα ,με ξεφτισμένα φιλέ ,δίχως αντιανεμικά ,δίχως χρώματα ,στην κατάσταση δηλαδή που βρίσκονταν πριν τα αναλάβουμε.
Προσπαθήσαμε να πείσουμε λοιπόν τους ενήλικες εκτός Συλλόγου ,που έρχονται, παίζουν και απολαμβάνουν αυτά που ο Σύλλογος δημιούργησε και δημιουργεί με την προσπάθεια των μελών του,να εγγραφούν μέλη ώστε να δυναμώσουν την προσπάθειά μας και να συνεισφέρουν και αυτοί για να διατηρηθούμε και να συνεχίσουμε.
Εδώ και τρια χρόνια δεν καταφέραμε να εγγράψουμε κανέναν.Φταίει η μηνιαία συνδρομή 1,25 ευρώ ,φταίει το ότι δεν κατοικούν στην κοινότητά μας ,η νοοτροπία του απολαμβάνω και φεύγω ή η αποστροφή σε καθετί συλλογικό;
Παρ όλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας ,ευελπιστώντας να συνειδητοποιήσουν όλοι την ανάγκη της συλλογικότητας.

Για το Δ.Σ Στάθης Γανίτης

Advertisements

Kατηγορίες